BASED IN MALAYSIA. WORLDWIDE DELIVERY. WHATSAPP 010-366-1801 FOR ENQUIRIES. 10AM - 6PM (MYT: UTC +8)

Kisah Telekung Travel RM20.00

Posted by ZAAHARA .COM on

Hari ni Admin nak share cerita pasal Telekung Travel RM 20.

Kalau korang nak tahu, pengasas Telekung The Zaahara Telekung bermula berniaga telekung semenjak 2012 . Time tu, Puan Erina Zahara selaku co-founder terjumpa telekung travel ketika beliau sedang melancong ke Indonesia.

Kerana kualiti dan harganya yang berpatutan, beliau pun beli sebanyak 50 helai. Dalam masa satu hari je telekung travel tu dah habis dijual. Harga yang dijual time tu adalah sekitar RM 28. Kalau beli banyak jatuh RM 20 sehelai.

Daripada hanya 50 helai, Puan Erina dah pesan sehingga beratus-ratus helai. Akhirnya, pada tahun 2015, Puan Erina nekad untuk mempunyai koleksi telekung travel sendiri kerana:

 

  1. Telekung Travel Indonesia yang berharga RM 20 itu sebenarnya mempunyai kualiti yang sangat teruk. Tak tahan lama dan mudah terkoyak.
  2. Kain mudah terbang jika ditiup angin
  3. Produksi yang tidak konsisten
  4. Dijual oleh banyak peniaga online kerana senang untuk dapatkan
  5. Tiada keunikan

Maka, pada tahun 2015, bermulalah operasi pencarian penjahit untuk menjahit telekung travel keluaran sendiri. Alhamdulillah, pada tahun 2016, The Zaahara Telekung akhirnya mengeluarkan telekung travel sendiri dan sudah menjual lebih dari seribu helai setakat ini.

Sudah banyak yang berpuas hati dengan telekung travel The Zaahara Telekung. Walaupun harganya 4 kali ganda lagi mahal dari telekung travel yang berharga RM 20 itu, rata-rata customer sangat happy kerana kualiti dan keselesaan yang ditekankan.

Yang penting, bukan harga tetapi hasil yang didapati daripada pemakaian telekung. Itu yang penting.

Telekung telekung travel The Zaahara Telekung Zaahara

← Older Post Newer Post →



Leave a comment

Writer's Corner

RSS
Tags
2020 Activities with kids ajwa dates ajwa nabi Al-Quran Anas Zubedy barny dates buka puasa Corona virus cotton cotton telekung daily encounters dates Dates Gift dates online facemask Fashion for umrah fruit of paradise Getting ready for Ramadhan Good Muslim Wife Hajj iftar innersejuk Islam kain cotton kain parasut katun Kids activities kurma kurma ajwa London Terror Attack MADINAH DATES marriage Masjids in malaysia material medjoul dates Mosques in Malaysia Mufti menk inspiring quotes Mufti Menk quotes mukena new new in store online kurma Opinion Opinion about Islam Orphanage Parents and kids activities Pencarian telekung preparing yourelf for Ramadhan Product Story Ramadhan Ramadhan Gift Ramadhan Hampers Ramadhan with Orphanage Reminders SAUDI ARABIA DATES Shopping bersama anak yatim shopping with orphanage sisters wearing abaya at umrah Siti Khadijah Successful story of Vivy Yusof telekung telekung basic telekung cotton telekung katun telekung pastel Telekung ramadhan tahun 2017 Telekung Siti Khadijah telekung sofia telekung travel Telekung Travel murah Telekung travel parachute telekung travel pastel telekung white cotton The Zaahara Telekung tips on choosing umrah agent travel telekung types of cotton umrah Umrah and haj for 2017 Umrah and Hajj packing list Unity us DATES Vivy Yusof Wedding why cotton Zaahara