BASED IN MALAYSIA. WORLDWIDE DELIVERY. WHATSAPP 010-366-1801 FOR ENQUIRIES 10AM - 6PM (MYT: UTC +8)

Kisah Telekung Travel RM20.00

Posted by on

Hari ni Admin nak share cerita pasal Telekung Travel RM 20.

Kalau korang nak tahu, pengasas Telekung The Zaahara Telekung bermula berniaga telekung semenjak 2012 . Time tu, Puan Erina Zahara selaku co-founder terjumpa telekung travel ketika beliau sedang melancong ke Indonesia.

Kerana kualiti dan harganya yang berpatutan, beliau pun beli sebanyak 50 helai. Dalam masa satu hari je telekung travel tu dah habis dijual. Harga yang dijual time tu adalah sekitar RM 28. Kalau beli banyak jatuh RM 20 sehelai.

Daripada hanya 50 helai, Puan Erina dah pesan sehingga beratus-ratus helai. Akhirnya, pada tahun 2015, Puan Erina nekad untuk mempunyai koleksi telekung travel sendiri kerana:

 

  1. Telekung Travel Indonesia yang berharga RM 20 itu sebenarnya mempunyai kualiti yang sangat teruk. Tak tahan lama dan mudah terkoyak.
  2. Kain mudah terbang jika ditiup angin
  3. Produksi yang tidak konsisten
  4. Dijual oleh banyak peniaga online kerana senang untuk dapatkan
  5. Tiada keunikan

Maka, pada tahun 2015, bermulalah operasi pencarian penjahit untuk menjahit telekung travel keluaran sendiri. Alhamdulillah, pada tahun 2016, The Zaahara Telekung akhirnya mengeluarkan telekung travel sendiri dan sudah menjual lebih dari seribu helai setakat ini.

Sudah banyak yang berpuas hati dengan telekung travel The Zaahara Telekung. Walaupun harganya 4 kali ganda lagi mahal dari telekung travel yang berharga RM 20 itu, rata-rata customer sangat happy kerana kualiti dan keselesaan yang ditekankan.

Yang penting, bukan harga tetapi hasil yang didapati daripada pemakaian telekung. Itu yang penting.

Telekung telekung travel The Zaahara Telekung Zaahara

← Older Post Newer Post →



Leave a comment