BASED IN MALAYSIA. WORLDWIDE DELIVERY. WHATSAPP 010-366-1801 FOR ENQUIRIES 10AM - 6PM (MYT: UTC +8)

3 Tips dalam pemilihan Telekung Travel

Posted by on

Sebagaimana yang umum ketahui, aktiviti melancong  adalah satu aktiviti yang amat digemari oleh ramai orang terutamanya wanita kerana  aktiviti melancong  dapat berikan ketenangan dan pelepasan dari kehidupan sibuk kita seharian.

Disamping sibuk dengan aktiviti melancong, jangan pula kita lupa kepada aktiviti yang sudah sememangnya wajib iaitu -bersolat. Macam mana sibuk pun, solat adalah tanggungjawab kita yang paling utama sebagai seorang penganut agama Islam.

Ada 3 tips mudah yang harus diperhatikan ketika hendak memilih travel telekung iaitu:  

  1. Berat kain

Telekung Travel seharusnya dipilih dari jenis yang sangat ringan dan kebanyakkannya adalah dari jenis parachute. Tetapi, masalah dengan kain jenis parachute adalah senangnya terbang jika ditiup angin. Oleh itu, kami telah membuat innovasi dengan memilih kain untuk telekung travel dimana kami memilih ‘chinese cotton’ yang beratnya sekitar 700g.  Lebih berat dari kain parachute tetapi kain ini amatlah selesa dan tidak akan terbang jika terdapat angin.

 

  1. Mudah dilipat

Telekung Travel seharusnya mudah dilipat agar setelah menggunakannya anda boleh lipat dan memasukkan ke dalam bag tangan ataupun bag galas. Inilah yang menyebabkan telekung travel sangat praktikal jika dibandingkan dengan telekung biasa.

 

  1. Bag kecil

Telekung Travel seharusnya dilengkapi dengan beg kecil agar telekung travel dapat disimpan di dalamnya. Dengan adanya bag kecil, telekung travel itu akan dapat dijaga dengan rapi dan tidak kotor.

 

Alhamdulillah. Sekarang anda sudah tahu apa yang harus ada pada telekung travel kan? Kami berharap 3 tips ini akan membuatkan anda pilih telekung travel yang terbaik supaya anda dapat melancong dan beribadah sekaligus.

Telekung telekung travel The Zaahara Telekung Zaahara

← Older Post Newer Post →Leave a comment