BASED IN MALAYSIA. WORLDWIDE DELIVERY. WHATSAPP 010-366-1801 FOR ENQUIRIES. 10AM - 6PM (MYT: UTC +8)

Ajar Anak Tentang Haji Melalui Telekung

Posted by ANAS PAWAN CHIK on

Ramai dikalangan rakan-rakan saya yang selalu tertanya-tanya bagaimana cara yang mudah dan simple supaya mereka  boleh  educate anak mereka untuk menjadi lebih beriman dan suka kepada solat.

Jawapan kepada persoalan ni sebenarnya mudah dan InsyaAllah boleh dipraktikkan bersama.

Pertama sekali, tanya kepada diri sendiri iaitu kita sebagai ibu bapa adakah kita mengajar anak kita melalui perbuatan atau percakapan.

Tanpa kita sedari, lebih ramai ibu-bapa yang terdiri dari golongan bawah 40'an kini lebih gemar mengajar anak mereka melalui perbuatan tanpa paksaan.

Contohnya sekiranya anak kita masih kecil, sudah tentu tidak mudah untuk kita mengajar solat kalau kita sendiri tidak solat.

Baru-baru ni, salah seorang customer kami telah mendapatkan Telekung Kanak- Kanak dari kami iaitu Telekung Little Miss Aisya kerana anaknya inginkan telekung yang sama seperti orang yang ke haji. Ibunya tanpa banyak berfikir terus mendapatkan satu telekung dari www.zaahara.com dan sehari kemudian ibunya dah hadiahkan satu telekung kepada anaknya.

Anak kecilnya yang comel bernama Sofea dengan pantas terus melompat kegembiraan kerana beliau sudah miliki pakaian solat yang sama seperti orang yang ke Makkah.

Allah Maha Besar.

Tidakkah ini namanya 'emulate by example' atau dengan erti kata lain, meniru dengan cara meneladani.

Syabas kepada ibunya kerana tidak teragak-agak untuk dapatkan satu set telekung kanak-kanak demi memimpin anaknya ke syurga.

← Older Post Newer Post →Leave a comment

Writer's Corner

RSS
Tags
2020 Activities with kids ajwa dates ajwa nabi Al-Quran Anas Zubedy barny dates buka puasa Corona virus cotton cotton telekung daily encounters dates Dates Gift dates online facemask Fashion for umrah fruit of paradise Getting ready for Ramadhan Good Muslim Wife Hajj iftar innersejuk Islam kain cotton kain parasut katun Kids activities kurma kurma ajwa London Terror Attack MADINAH DATES marriage Masjids in malaysia material medjoul dates Mosques in Malaysia Mufti menk inspiring quotes Mufti Menk quotes mukena new new in store online kurma Opinion Opinion about Islam Orphanage Parents and kids activities Pencarian telekung preparing yourelf for Ramadhan Product Story Ramadhan Ramadhan Gift Ramadhan Hampers Ramadhan with Orphanage Reminders SAUDI ARABIA DATES Shopping bersama anak yatim shopping with orphanage sisters wearing abaya at umrah Siti Khadijah Successful story of Vivy Yusof telekung telekung basic telekung cotton telekung katun telekung pastel Telekung ramadhan tahun 2017 Telekung Siti Khadijah telekung sofia telekung travel Telekung Travel murah Telekung travel parachute telekung travel pastel telekung white cotton The Zaahara Telekung tips on choosing umrah agent travel telekung types of cotton umrah Umrah and haj for 2017 Umrah and Hajj packing list Unity us DATES Vivy Yusof Wedding why cotton Zaahara